Yetenek başka bir şey. Ne kurumsal hayat dinliyor, ne vakitsizlik, ne de çocuk bakımı! Tuna Altunkaya son derece yoğun bir tempoda, İstanbul- Bodrum arasında mekik dokurken bir yandan usul usul yaptığı şahane el işlerinin artık eve sığmadığını farkedince Adliye Sokak’ta
şirin bir dükkan açtı. Durun, daha yavaş ve baştan alalım:
Tuna, meşhur
Meyhaneci Mahmut Kaptan’ın kızı. Yarı Bodrum yarı İstanbullu. Gazetecilik okumuş. Hürriyet, Superonline gibi büyük şirketlerde çalışmış, bir dönem televizyonculuk yapmış. Sonra demiş ki “İstanbul bana göre değil!” Neden diye soruyoruz; neden İstanbul’da yaşamak istemedin? “Mesleğimi çok sevmeme rağmen büyükşehirle ilgili problemlerim vardı. Çünkü Bodrum’da doğup büyüyünce yersiz bir özgüveniniz oluyor. Herkes prenses, herkes prens! Böyle sıcak ve güvenli bir ortamda büyüdükten sonra İstanbul çok vahşi geliyor.” Oturmuş hayattan beklentilerini sıralamış ve içlerinde plazalar, büyük title’lar, yatlar, katlar olmadığını görmüş. Tası tarağı toplayıp tekrar Bodrum’a dönmüş. Çalı’nın ortaya çıkış hikayesini şöyle anlatıyor Tuna: “Eşimin dostumun doğumgününde hep kendim bir şeyler yapmayı severim. Evin içinde meğer bir dükkanlık eşya varmış. Zevk veriyordu bana bu iş. Bu sezon açmak belki delilik gibi gelebilir ama bu ülkede kriz olmayan bir aralık yok ki! O yüzden kararımı verdim ve dükkanımı açtım”
Çalı’da çoğu ürün geri dönüşüm konseptli. Eski tişört kumaşlarından kolyeler, eski penye ve dantellerden dreamcather’lar, kanvas çantalar, tek beden keten elbiseler var şimdilik.
Bizim önerimiz dükkana gidin, her şeye bakın, Tuna’yla tanışın ve Bodrum’un az kalan nostaljik sokaklarından birinde azıcık yürüyün. Ama buralarda değilseniz ya da vaktiniz yoksa Instagram üzerinden de sipariş verebiliyorsunuz. Bu arada; talebe göre özel tasarımlar da yapılabiliyor Çalı’da ama Tuna bu konuda biraz seçici. Önce onu ikna etmelisiniz!
Pazar hariç her gün 10:00-20:00 arasında açık. Yaz sezonunda kapanış saati 00:00 olacak.